London

London

mandag den 24. januar 2011

Noget der bare skal opleves!

London er en meget flot og stor by med masser af gamle bygninger. Nogle af de store ting, som man kan se i London er bl.a. Big Ben, Tower of London, London Eye, Tower Brigde, Westminster abbey m.m.

Big Ben er navnet for klokken på Westminster Palace i London. Mange kalder hele tårnet for Big Ben, men det er egentligt kun klokken der hedder Big Ben. Klokken ligger i den nordøstlige ende af Westminser Palace. Klokken omtales også nogle gange for St. Stephen's Tower. Klokken blev støbt i Stockton on Tees, men den blev nødt til at blive støbt igen på Whitechapel Bell støberi før klokken var færdig i 1859. Navnet bruges som sagt kun om den tunge klokke som vejer omkring 13 tons og det store ur, som er 7 mester i diameter. Klangen fra klokken skal vise at London er et frit land.

Tower of London er en borg som ligger inde i det centrale London på den nordlige bred af Themsen. Det er den ældste bygning og bruges idag af den britiske regering. Opførelsen af den ældste del White tower, blev påbegyndt af Vilhelm Erobreren. Denne del er blevet bevaret med en stor fæstning som der stadig er idag Slottets funktion dengang var, at være et befæstet palads for monarken, men med tiden blev Tower også anvendt som fængsel og rettersted, specielt for fanger med en stor straf. Idag opbevares Storbritanniens kronregalier.

 Da jeg var i London synes jeg det var en kæmpe oplevelse, at være oppe I London Eye, som er et kæmpe stort pariserhjul, der ligger midt i London. Det er 135 meter højt og åbnede i 1999, men blev først åbnet for publikum i år 2000. London Eye ligger på den sydlige side af Themsen i Lambeth, som ligger mellem Westminster Bridge og Hungerford Bridge.
Tower Bridge er en bro i London som ligger over floden Themsen, og blev bygget i 1894. Den forbinder bydelene Tower Hamlets og Southwark. Broen har et syd og nordtårn, der er udformet i stil med Tower of London, som den ligger lige ved siden af. Broen blev afskåret med glas, da mange mennesker har brugt broen til at begå selvmord, hvilket er ret uhyggeligt. Broen er er kun oppe for skibe, men det sker ikke særlig mange gange om året.

Westminster Abbey er en gotisk kirke på størrelse med en katedral, og blev bygget mellem 1045 og 1050. Kirken ligger i London, - bydelen Westminster og er det traditionelle begravelsessted for engelske monarker.

Noget som London også er kendt for, er deres musicals, som bare skal opleves!
- Jeg var inde og se "The Lion King" & "We will rock you" begge to, fantastiske musicals. Deres kostumer og deres måde at sætte deres scener op på, er helt fantastiske. Lige meget om man har børn med, eller ikke ,så skal man gå ind og se en musical eller 2 og jeg kan kun anbefale "The Lion King" & ”We Will Rock You". 

På denne hjemmeside kan man se alle de forskellige musicals, der bliver vist i London samtidig med, at man også kan bestille billetterne:


http://www.londonmusicals.dk/?gclid=CKX6tcSu0qYCFUaIDgodOytgHg

 

Her ses en scene fra "The Lion King", hvis man går ind på: www.londonmusicals.dk, så kan man se klip fra de forskellige musicals.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar